Hidratarea sportivilor
Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home3/rapa1593/public_html/wp-content/themes/mh-magazine-lite/content.php on line 16
Indiferent ca parcticati fotbal,tenis, jogging sau fitness, hidratarea organismului este foarte importanta.
Ce trebuie sa bem in timp ce facem sport? Sunt importante trei lucruri: cantitatea lichidului consumat, compozitia acestuia si gustul.
Hidratarea este un principiu vital pentru buna functionare a organismului. Adesea trecuta cu vederea, o pierdere de apa de 10-12% poate fi fatala. Cu toate acestea, deshidratarea este simplu de controlat. Nevoile de bază de apă sunt între 1.5 – 2.5 litri pe zi. Efectele apei Kangen pentru miscare, flexibilitate si performanta sunt numeroase. Cu fiecare respiratie, de fiecare data cand un muschi se contracta, se produc acizi metabolici, cum ar fi acidul lactic si acidul piruvic, care au ca efect diminuarea pH-ului muscular.
Acumularea de produsi din dezintegrarea glicogenului, in special acidifierea pe care o provoaca, vin sa blocheze contractiile musculare. Cu cat va antrenati mai tare, cu atat mai repede muschii devin acizi si obosesc mai repede. Aceasta acumulare de acid limiteaza, de asemenea, productia de ATP, molecula de energie, si perturba activitatea enzimatica care produce aceasta energie.
O hidratare adecvata ajuta la eliminarea acizilor in tesuturile musculare, accelerand timpul de recuperare si reduce microleziunile tesuturilor si efectele acestor acizi metabolici.
Antrenorii sportivi si sportivii profesionisti stiu, sau ar trebui sa stie, ca schimbarile pH-ului corpului pot avea efecte asupra sanatatii, nivelului de oboseala, durerii, greutatii, capacitatii de antrenare si performantei sportive. PH-ul muscular optim este de aproximativ 6.9, in timp ce sangele are aproximativ 7.4.
Cand facem exercitii fizice, utilizarea sporită de glicogen muscular pentru energie produce acid lactic, acid piruvic, şi CO2, care scade pH-ul muscular. Cu cat exercitiile sunt mai grele cu atat mai repede muschii devin acizi, situatie care duce la oboseală. Acumularea de acizi limitează, de asemenea, producţia de ATP, molecula de energie, şi perturbă activitatea enzimei care produce energie. Când pH-ului muscular scade sub 6.5 apare oboseala musculara. Aciditatea, de asemenea, reduce forta musculara prin inhibarea acţiunii contractile de fibre musculare.
Sportivii profesionisti ar trebui să fie preocupati de menţinerea unui echilibru sănătos al pH-ului. Cand organismul metabolizeaza hrană, sunt create reziduuri acide, care trebuie să fie eliminate sau neutralizate prin plamani, rinichi (urină) şi piele. Echilibrul pH-ului din sange este esenţial pentru sănătatea umană şi încetinirea procesului de îmbătrânire. Sportivi si antrenori ar trebui sa acorde mai multa atentie efectelor negative ale acidozei metabolice.
Avantajul apei kangen este alcalinitatea, ea va elimina rapid reziduurile acide, reducand riscul de accidentare. Sportivii şi antrenorii stiu ca, chiar si mici modificari ale pH-ului pot afecta performanta, pentru ca muschii lucreaza mai bine intr-o gamă a pH-ului foarte ingusta. Prin urmare, atunci cand pH-ul este mic, functia metabolica musculara este scazuta si producerea de energie ATP, de asemenea redusa. Deci, cu cat suntem mai acizi, cu atat muschii nu vor putea sa se contracte. Chiar si stimulii electrici in cadrul sistemului nervos necesari pentru performanta maxima vor fi redusi considerabil.
In cartea sa, „Chimia Succesului: Secretele Performantei de Varf”, Susan Lark, doctor in medicina, vorbeste despre rolul echilibrului acid / alcalin pentru performanta si sanatate. Va prezentam evaluarea acesteia asupra apei alcaline Kangen: „Beneficiile apei alcaline kangen obtinuta prin electroliza, depasesc cu mult capacitatea sa de a creste pH-ul celulelor si tesuturilor din organism si neutralizeaza acizii. Deoarece apa alcalina kangen apa a dobandit un numar semnificativ de electroni liberi prin procesul de electroliza, este in masură sa dea acesti electroni pentru a activa radicalii liberi de oxigen din organism, devenind astfel un super antioxidant. Prin donarea excesului de electroni liberi, apa alcalina poate bloca oxidarea tesuturilor prin radicalii liberi de oxigen.”
Dr. Lark continua spunand ca un alt avantaj important al procesului de electroliza este faptul ca dimensiunea cluster a apei alcaline kangen este redusa cu aproximativ 50% comparativ cu dimensiunea clusteri-lor apei de la robinet. „Acest lucru permite apei alcaline kangen sa fie mult mai usor de absorbit de catre organism, contribuind astfel la cresterea capacitatii de hidratare a apei si a capacitatii de a transporta ionii sai negativi si a efectelor sale, alcalinizand toate celulele si tesuturile organismului. Daca sunteti prea acizi, un dispozitiv de apa alcalina va poate oferi un mijloc de securitate, bland si eficient pentru restabilirea echilibrului pH-ul tuturor celulelor corpului vostru, precum si sa ofere excese de electroni liberi pentru a actiona ca un antioxidant puternic.”
Majoritatea oamenilor, inclusiv multi dintre sportivi, nu consuma alimente destul de bogate in minerale alcaline, cum ar fi nucile, fructele si legumele. In schimb, dieta lor contine cantitati mari de alimente acidifiante, cum ar fi carne, peste, carne de pasare, oua si produse lactate. Datorita acestui regim alimentar dezechilibrat, ei pot avea un risc crescut de acidoza care afecteaza starea generala de sanatate si de performanta sportiva.
Sportivul trebuie sa bea inainte, in timpul si dupa exercitii, in mod regulat apa alcalina kangen. Echilibrul acido-bazic oglindeste o stare buna de sanatate a organismului.
Apa alcalina kangen… Un raspuns suplimentar
Doua tari, Japonia si Coreea de Sud, au condus timp de multi ani o politica originala de prevenire si de sanatate cu privire la apa. Intr-adevăr, de cincizeci de ani, apa alcalina ionizata este considerata fundamentala pentru pastrarea sanatatii si consumul sau oficial este recomandat de catre Ministerul Sanatatii din ambele tari. Alte ţări introduc apa alcalina ionizata in clinici (Australia, Africa de Sud, Statele Unite ale Americii, unele tari europene).
Medicii si nutritionistii folosesc apa alcalina kangen cu succes si este foarte probabil ca insotind o dieta sanatoasa, apa alcalina kangen sa poata raspunde cu succes la multe afectiuni care apar in vietile noastre.
Leave a comment