"Sanatatea e in mainile tale"
"Alege sa fii sanatos cu Apa Kangen"

  • apa-kangen-2
  • apa-kangen-3
  • apa-kangen-5
  • apa-kangen-6
  • apa-kangen-7
  • apa-kangen-4
  • apa-kangen-1
1 2 3 4 5 6 7

Cand si cata apa sa bem?

Toata lumea ar trebui sa bea aproximativ 50 ml/kg greutate corporala, in fiecare zi. Cu alte cuvinte, daca cantaresti 70 de kg, ar trebui sa bei aproximativ 3.5 – 4 litri pe zi. Daca esti implicat in munca fizica grea, daca practici sport sau daca ai probleme de sanatate, trebuie sa bei mult mai multa apa kangen. Am aflat ca, pentru cei cu probleme serioase de sanatate sau cei care au atins un nivel in procesul lor de vindecare, consumul a cate 100 ml/kg greutate corporala face minuni.


Probabil, cel mai potrivit timp sa bei apa kangen este atunci cand te trezesti. Dupa 6 – 8 ore de odihna, corpul are nevoie de apa. Apa bauta imediat cum te trezesti va hidrata toate organele digestive si de eliminare inainte de a manca micul dejun. Daca beti un pahar de apa kangen chiar cand va treziti, apa se va elimina din stomac inainte sa mancati. Apa alcalina bauta cu 15 – 20 de minute inaite de o masa stimuleaza productia de acid clorhidric pentru o mai buna asimilare a nutrientilor. De asemenea, aprovizioneaza apa necesara pentru digestie si mineralele alcaline care sa tamponeze deseurile acide care ajung in sange. Este indicat sa nu bem apa kangen in timpul mesei, dar daca simtim nevoia sa bem, atunci beti apa cu un pH neutru. Apa alcalina va neutraliza acizii necesari pentru digestie. Chiar si apa neutra va face asta intr-o anumita masura – de aceea nu este recomandat sa beti apa in timpul mesei. Asteptati cel putin o ora dupa fiecare masa, ca sa permiteti mancarii sa paraseasca stomacul inainte de a bea apa.



Un alt moment in care ar trebui sa bem apa kangen este atunci cand consumati bauturi alcoolice sau bauturi racoritoare. Bauturile racoritoare sunt atat de acide, incat este nevoie de aproximativ un litru de apa cu pH de 9.5 pentru a neutraliza 30 ml de bautura racoritoare.

De multi ani, apa alcalina este cunoscuta in Japonia ca si leac pentru mahmureala. Cand apa alcalina este consumata dupa bauturile alcoolice, alcalinitatea neutralizeaza acizii in exces, in timp ce electronii neutralizeaza radicalii liberi. Orice potentiala mahmureala este fie redusa in intensitate, fie complet eliminata. O alta cale de a include apa alcalina in alte bauturi este de a face cuburi de gheata din apa kangen.


Pe langa recomandarile de mai sus, beti apa in timpul zilei. Este o buna idee de a avea un pahar cu apa pe birou sau oriunde va petreceti timpul. Aceasta va va reaminti sa beti apa kangen pe tot parcursul zilei.

Sursa : ‘’Schimba-ti Apa, Schimba-ti Viata’’, de Dr. Dave Carpenter

Leave a comment

Your email address will not be published.

*